Bims / Asmolen

Bims Nedir?

Volkanizma sonucu oluşan, kristalize, birbirinden bağımsız gözenekli, süngerimsi, fiziksel ve kimyasal etkilere karşı dayanıklı, doğal, volkanik bir kayaçtır. Türkiye genelinde, Orta ve Doğu Anadolu Bölgelerinde toplam 9 milyar m3 civarında rezerv mevcuttur. Nevşehir yöresindeki bims (pomza) yatakları, kalite açısından dünya standartları üzerindedir. Bims (pomza) iş makineleriyle açık ocaklardan çıkarılmaktadır. Ruhsatlı sahalarımızdan ya da diğer açık ocaklardan tüvenan malzeme olarak alınan bims (pomza), elenerek sınıflandırılmakta ve fabrikamızda hammadde olarak kullanılmaktadır. İşletmemizde kullanılan bims 5-18 mm aralığındadır.

Bims (pomza) in YAPIDA KULLANIMININ TARİHÇESİ: İnşaat sektöründe ilk kullanımı, Romalılar dönemine dayanmaktadır. Puzzolan çimento olarak Romalılar tarafından kullanılmıştır. Ayasofya’ nın kubbesinin bu malzeme ile yapıldığı bilinmektedir. Ayrıca, hafif yapı elemanı olarak 1851 yılında Almanya’ da üretime başlanmıştır. Başta Almanya, Fransa, İtalya, İsveç, Amerika ve Japonya olmak üzere birçok ülkede daha çok ısı ve ses izolasyonu sağlamak amacıyla üstün izolasyon özellikleri, hafifliği ve depreme dayanıklılık gibi nitelikleri ile yüzyılı aşkın süredir kullanılmaktadır.

GÜNÜMÜZDE Bims (pomza) ten MAMUL HAFİF YAPI ELEMANLARI: Hafif yapı elemanı üretimi, profesyonel anlamda Türkiye’de ilk defa, 1984 yılında Nevşehir’ de başlamıştır. Daha sonra ard arda birkaç tesis kurulmuş, 1997 yılında Isıbims ismiyle kurulan fabrika 1998 yılında üretime başlamıştır. 20.000 m2 kapalı, 450.000 m2 açık alana sahip olan Nevşehir işletmesinde, full otomatik Alman dizaynı blok üretim sistemi ile iki ayrı makine ile 300.000 adet/gün kapasite ile , sektörünün öncü ve lider kuruluşu olarak ; faaliyetlerine 2003 yılından itibaren BLOKBIMS A.Ş. ismiyle çalışmalarına devam etmektedir.

Bims (pomza) ve Bimsbeton ülkemizde gereği kadar tanınmazken, firmamız kuruluşunu takiben verdiği bilgi ve tanıtım çalışmaları neticesinde ürün markası haline gelmiş, tanınma ve tüketim oranının hızla artmasını sağlamıştır. Yüksek Alman Teknolojisiyle Otomatik Sistemde üretilen BLOKBIMS’ ler imalata esas karışım harcı T.S. 3234 ‘e uygun olarak yapılmakta, T.S. 2823 e uygunluğu belgelenen kalıp tipleriyle BLOKBIMS markasıyla asmolen blokları ve duvar blokları olarak 32 çeşit hafif yapı elemanı şeklinde üretilmektedir. Üretimin her aşamasında kalite kontrolü ISO 9001-2008′de belirtilen şekilde yapılmaktadır. Üretim ve hizmetin kalitesi ISO 9001-2008 Kalite Yönetim Sistemi ile taahhüt edilmiştir. BLOKBIMS tarafından üretilen hafif duvar blokları, bugün aranan bir ürün haline gelmiştir.

BLOKBIMS NERELERDE KULLANILIR: BLOKBIMS ‘ler her türlü yapıda iç ve dış duvar yapı elemanı ve döşemelerde de asmolen yapı elemanı olarak kullanılır.

BLOKBIMS’ İN ÖZELLİKLERİ:

1.) Isı ve Ses Yalıtımlıdır : Üretim Teknolojisinin beraberinde hammadde olarak kullanılan bims (pomza), doğal özelliklerinden dolayı ısı ve ses yalıtımı sağlamaktadır.

2.) Depreme Dayanıklıdır (Sağlamdır) : Bims (pomza) kullanılarak üretilen yapı elemanları diğer yapı elemanlarına göre daha mukavemetli olup, yüksek elastikiyet modülü sayesinde depreme son derece dayanıklıdır. (Deprem dalgası nedeniyle kırılmaya karşı esneklik katsayısı: 70.000 kg/cm2′ dir). Betona göre 6 kat daha elastik olduğu için şokları, kırılma ve çatlamaya uğramadan daha kolay soğurabilir ve depreme karşı dayanım sağlar.

3.) Ekonomiktir : İnşaatlarda duvar imalinde, diğer yapı elemanlarıyla yapılan duvarlarda kaba ve ince sıvaya ihtiyaç duyulurken, Blokbims dış duvarlarda tek kat sıva çözümünü getirdiği için ekonomiktir. Ürünlerin düzgün yüzeyli ve dekoratif görünümlü olmasından dolayı sıva yapmadan duvar yapılması da mümkündür. İç duvarlar direkt olarak alçı sıva ile sıvanmaktadır. Ayrıca düzgün yüzeyinden dolayı daha az sıva kullanımını sağlar.

4.) Yangına Dayanıklıdır : Diğer yapı malzemelerine oranla yangına daha dayanıklıdır. Erime sıcaklığı yüksektir ve eridiğinde çevreye zararlı herhangi bir gaz çıkartmaz. Yangın zaralarını en aza indirir. (1100 0C yanma ısısında asgari 239 dakika alev almama, şekil ve boyut kaybetmeme ve duman çıkarmama özelliğine sahiptir. DIN 4102 Standartlarına göre ateşe dayanım tanımı : ‘Ateşe son derece dayanıklı’.

5.) Doğaldır: Doğal malzeme ve çimento haricinde yabancı bir ürün eklenmediğinden dolayı Blokbims doğaldır.

6.) Ortam Nemini Dengeler: Bünyesinde yüksek miktarda su buharı bulundurabilme, böylece nemlenmeme ve rutubetlenmeme özelliklerine sahiptir. Ayrıca, mekan içine doğal havalandırma yapabilme özelliğine de sahiptir. Gözenekli ve doğal yapısından dolayı nefes alan sağlıklı ve koku yapmayan mekanlar oluşturur.

7.) Çevre Dostudur: Blokbims yapımında son derece düşük bir enerji ihtiyacı söz konusudur. İhtiyaç duyulan sadece vibrasyon enerjisidir. Üretimde herhangi bir kimyasal veya biyolojik teknik kesinlikle kullanılmamaktadır. Herhangi bir atık söz konusu değildir. Ayrıca üretim esnasında işçi sağlığı bakımından herhangi bir tehlike kesinlikle bulunmamaktadır.

8.) Hafiftir: Blokbimsin diğer önemli bir özelliği de hafifliğidir. (Bims (pomza) in özgül ağırlığı ortalama 00.75 kg/dm3 , Blokbims in birim hacim ağırlığı ortalama 0.6 kg/dm3 ). Bina temeline binen yükü azaltır. Bitmiş duvar ağırlıkları göz önünde bulundurulduğunda, diğer yapı ürünleriyle yapılan duvarlara nazaran Blokbims le yapılan duvarlar daha hafiftir.

9.) Hassas Boyutludur: BLOKBIMS yapı malzemeleri üstün teknolojinin verdiği imkanlar kullanılarak milimetrik duyarlılıkta üretilmektedir. Üretimin düzgün yüzeyli ve düzgün kenarlı olması duvar işçiliğinden ve sıvadan % 50 ye varan tasarruf sağlanmaktadır.

Gazbeton Nedir?

Gazbeton;

  • Hacim olarak %70-80 gözeneklerden oluşur.
  • Gözenekler
  • Küçük,
  • Yuvarlak,
  • Homojen dağılımlıdır.
  • Yoğunluğu düşük masif bir malzemedir.
  • Isı iletkenliği en düşük kagir duvar malzemesidir.
  • Gözenekli hafif bir yapı malzemesidir.



Neden Gazbeton?
Gazbeton bugün dünyada yaygın olarak kullanılmakta, yüksek performansı ile Amerika’dan Japonya’ya kadar bir çok ülkede üretilip pazarlanmaktadır. Avrupa Birliği ülkelerinde ve Japonya, Amerika gibi ülkelerde yüksek ısı yalıtımı özellikleri ile yapının yangın ve deprem güvenliğini arttırması  nedeniyle pazarın önemli bir ihtiyacını karşılamaktadır.

Üstün özellikleri ile gazbeton, tek ve çokkatlı konutlarda, sosyal ve turistik tesislerde, ticaret ve sanayi yapılarında sağladığı  ekonomi,kalite,konfor ve hız nedeniyle güvenle kullanılmaktadır.

Binalarda meydana gelen ısı kayıplarının büyük kısmı  dış duvarlarda oluşmaktadır. Buradan yola çıkıldığında gazbeton, mevcut duvar malzemeleri içinde ısı yalıtım gücü en yüksek olandır.

Bina dış duvarlarında ısı yalıtımı sağlamanın pratik ve ekonomik  çözümü gazbeton kullanmaktır. Tuğla, taş,briket gibi malzemelerle yapılmış duvarlar ancak ilave maddeler ve ek masraflarla gazbetonun tek başına sağladığı üstün yalıtım gücüne ulaşabilirler.

Binaların yangından korunması hakkındaki yönetmeliğe gore, 1200°C’ye kadar ısıya dayanıklı ‘A1 sınıfı hiç yanmaz’ malzeme sınıfındaki gazbeton, yangına 240 dakikadan fazla karşı koyabilmesiyle, yangına karşı emniyetli binalar inşa edilmesinde, “yangın duvarı” ve “yangın güvenlik holü" çözümlerinde vazgeçilmez bir seçenektir.


Teknik Bilgiler
Bims / Asmolen
Hazır Beton Hakkında

Site İçi Arama

Para Piyasaları

ATİSAN MERKEZ
Atisan Sitesi Abdulhalik Renda Cad. No:30
Ostim ANKARA


Telefon:  0.312.385.61.05
   0.312.385.13.80
   0.312.354.51.60
Faks:   0.312.354.87.20
SİTELER ŞUBE
Demirciler Sitesi 2. Cad. No:90
Siteler ANKARA

Telefon:  0.312.351.33.48 (pbx)
Faks:  0.312.348.95.80

 
SATIŞ VE UYGULAMA 
Atisan Demirciler Sitesi 31. Cad. 10. Sokak No:2-4
Macunköy ANKARA

Telefon:  0.312.385.61.05
   0.312.385.13.80
   0.312.354.51.60
Faks:  0.312.354.87.20
emineWEBTR | Webmanager